A szemhéjplasztikáról

Az alsó és felső szemhéj bőre nagyon vékony, a bőr alatti kötőszöveti állomány pedig kevés kötőszöveti rostot tartalmaz. Ennek következtében az idő múlásával és a bőr tartószerkezetének gyengülése miatt, továbbá a különböző környezeti behatásoknak köszönhetően könnyen ráncossá válhat, megereszkedhet.

Emellett a szemhéj elvékonyodhat és a bőr rálóghat a szemhéjra, zavarva ezzel a látást. Arról már nem is beszélve, hogy az idő előrehaladtával zsírpárnák türemkedhetnek elő a szemhéjak bőre alatt, amelyek reggelente duzzadtak lehetnek.

A szemhéjplasztika ezeket az esztétikai problémákat szünteti meg. Búcsút inthetünk a duzzadt, táskás szemeknek és a lógó, zavaróan megereszkedett bőrnek.

Szemhéjplasztika céljai

A szemhéjplasztika egyik alapvető célja a fiatalosabb, esztétikusabb megjelenés elérése. A műtét után a páciens akár 6-8 évet is nyugodtan letagadhat majd az életkorából.

A szemhéjplasztika célja egyes esetekben a látás javítása és ezáltal a szem fáradékonyságának csökkentése. A túlságosan lelógó szemhéj helyreállításával jelentős változást lehet elérni ezen a területen.

A műtét

A szemhéjplasztika során a felső és/vagy alsó szemhéj laza, ráncos bőrének kimetszésére, a szem körüli izomzat feszességének helyreállítására és a táskásodást előidéző zsírszövet részleges eltávolítására kerül sor – méghozzá úgy, hogy a beavatkozásnak minimális nyoma marad, hiszen az apró metszéseket “elrejtjük”.

Fontos, hogy a műtét helyi érzéstelenítéssel történik, így a folyamat teljesen fájdalommentes.

Jelentkezzen konzultációra

Plasztikai beavatkozáson gondolkodik?

Hívjon fel a +36 30 374 9927 számon, vagy
kattintson az alábbi gombra és jelentkezzen egy konzultációra online!