A mellplasztikáról

A női mell mindig is a nőiesség és a szexualitás egyik legfontosabb szimbóluma volt, így természetes, hogy sok nő gyönyörű mellekre vágyik. Az idő azonban sajnos éppen ez ellen dolgozik, így a nők egy része nem elégedett a mellei formájával vagy méretével, ami önbizalomhiányt, lelki problémákat és a szexuális élet megromlását okozhatja.

A női emlő nagysága, alaki, formai hibái, aszimmetriája, erőteljesebb fogyást, vagy szoptatást követően bőrének mérsékelt megnyúlása, mind jól korrigálható egy mellplasztikai beavatkozással.

Mellimplantátumok típusai

A mellimplantátumokat két csoportra oszthatjuk, ha a formáról van szó: csepp alakúra (anatómiaira) és kerekre.

1. A csepp alakú implantátumok segítségével nagyon természetes végeredményt lehet kialakítani – természetesen itt most csak a nagy átlagokról beszélhetünk, hiszen sok múlik azon, hogy mekkora méretű mellnagyobbításról van szó. Kisebb méretű mellnagyobbításoknál kiváló választás lehet.

2. Míg a csepp alakú mellimplantátumoknál a természetességről beszéltünk, a kerek implantátumoknál inkább a hangsúlyos dekoltázs áll a középpontban. Az biztos, hogy látatlanban nem lehet a két forma között választani, mindezeket a műtétet megelőző konzultáción részletesen egyeztetjük!

MELL JO KEP 1

A mellimplantátum behelyezésének módja

1. A bimbóudvaron áthaladó bemetszés egy relatíve ritkábban alkalmazott módszer – azokban az esetekben lehet létjogosultsága, amelyekben a páciens bimbóudvarának a méretei nagyobbak a megszokottnál. A módszer nagy előnye, hogy a heg szinte nem is látszik a műtétet követően.


2. Az alsó áthajlásban végzett metszés a leggyakrabban választott metszési hely a mellimplantátumok behelyezésekor. Ez annak köszönhető, hogy ez a hely tökéletes hozzáférést biztosít a mellműtét területéhez, illetve a lehetséges szövődmények kockázatát is minimalizálja.


3. A hónaljon keresztül is behelyezhetők az implantátumok. Ebben az esetben a hónalj alján végzünk egy metszést és innen rakjuk be az implantátumot. Korlátozott lehetőségek, kis implantátumok helyezhetők be.

A mellimplantátum behelyezés történhet:
1. mirigyállomány mögé
2. részlegesen izom alá

A műtét előtti teendők

Más műtétekhez, beavatkozásokhoz hasonlóan a mellplasztikát is egy állapotfelmérés előzi meg. A szükséges laboratóriumi, illetve egyéb vizsgálatokkal (EKG, mellkasröntgen, ultrahang) a komplikációk kockázata nagyban csökkenthető. A műtét általában altatásban végezhető.

További fontos tudnivalók:

  • Fontos tudni, hogy a mellplasztikát csak a serdülőkor után, végleges formájukat és méretüket elért mellek esetében szabad elvégezni!
  • Az implantátummal végzett mellnagyobbítást a testalkathoz képest aránytalanul kis méretű mellek korrekciójára, illetve a szoptatás után megereszkedett, kis méretű mellek alakjának helyreállítására ajánlatos alkalmazni.
  • Az implantátum behelyezésével végzett mellnagyobbítás nem gátolja sem a későbbi szoptatást, sem a rendszeres onkológiai szűrővizsgálatot!

Jelentkezzen konzultációra

Plasztikai beavatkozáson gondolkodik?

Hívjon fel a +36 30 374 9927 számon, vagy
kattintson az alábbi gombra és jelentkezzen egy konzultációra online!