A hasplasztikáról

Az emberi alak szempontjából meghatározó szerepe van a has formájának és kontúrjának. Szülést vagy nagyobb súlyváltozást követően a hasi területen lokális súlytöbblet alakulhat ki és ezzel párhuzamosan a bőr is megereszkedhet, hiszen a bőr összehűzódó képessége csökken és nem tudja követni a változásokat.

Túlzott elhízás esetében a bőr zsírréteggel együtt lóg kötényszerűen lefelé, ami mind esztétikai, mind pedig higiéniás problémákat is okozhat. Sport közben ezek kifejezetten zavaróak tudnak lenni, de a ruhaválasztást is megnehezíti, miközben komoly önbizalomhiányhoz is vezethet a változás.

A felsorolt elváltozások korrekciójára a hasplasztika szolgál.

A műtét

Hasplasztikai műtéttel a megereszkedett, ráncos bőr nagy részét eltüntetjük, miközben az előredomborodó has formáját is előnyösebbé formáljuk. Egy ilyen műtétet körültekintő kivizsgálás után altatásban, antibiotikum védelemben végzünk el.

A metszést úgy tervezzük meg, hogy a fehérnemű, illetve a fürdőruha lehetőleg takarja a heget. A metszésvonal a két csípőlapát között, a szeméremdomb felett ív alakban, valamint a köldök körül húzódik.

A műtét ideje 2-3 óra, a klinikai kezelés időtartama 1-2 éjszakás bennfekvés. Erre a néhány napos bennfekvésre azért van szükség, hogy a felesleges váladékot egy cső segítségével elvezessük.

A beavatkozást követően a has a végleges formáját 3-6 hónap után nyeri el.

Jelentkezzen konzultációra

Plasztikai beavatkozáson gondolkodik?

Hívjon fel a +36 30 374 9927 számon, vagy
kattintson az alábbi gombra és jelentkezzen egy konzultációra online!