ANYAJEGY ELTÁVOLÍTÁS

Az anyajegyekről

Az anyajegyek nem csak esztétikai szempontból lehetnek problémásak, hanem egészségügyi szempontból is. Az anyajegyek az egész testfelületen bárhol előfordulhatnak. Egyes anyajegyek már születésünkkor jelen vannak, azonban egyes anyajegyek csak később, a bőrt érő UV sugárzás következtében alakulnak ki.

Különösen veszélyesek például a festékes anyajegyek, amelyekből akár bőrrákkot megelőző állapot, vagy bőrrák, azaz melanóma is kialakulhat – ezért különösen fontos időben felismerni és eltávolítani a rosszindulatú anyajegyeket.

A melanómáról

A melanóma egy olyan betegség amiről nagyon kevesen tudják, hogy egyáltalán létezik, pedig ez az egyetlen rosszindulatú daganat, amelynek korai felfedezésére jó esély van, hiszen legtöbbször a bőrön alakul ki, és így észrevehető.

A melanóma az ép, a leggyakrabban napfénynek kitett bőrön jelentkező új, kis festékes növedékként kezdődhet, de az esetek csaknem felében már fennálló festékes anyajegyekből indul ki.

Amennyiben a melanóma gyanúja felmerül, mindenképpen forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz! Amennyiben a bőrgyógyász veti fel a melanoma klinikai diagnózisát, a következő és sürgős teendő a sebészeti eltávolítás! Ebben tudok én segíteni Önnek.

Fontos, hogy melanóma gyanú esetén minden nap számíthat, így az ilyen jellegű műtéteket nem szabad halogatni!

predispose-melanoma-1024x569

A melanóma eltávolítása

A melanóma eltávolításának egyetlen biztonságos, orvosilag elfogadott módja a sebészi úton, szikével történő kimetszés. Egyedül ez a sebészeti beavatkozás biztosítja a biztonságos eltávolítást, és engedi a megbízható szövettani lelet elkészítését. Csak ennek birtokában lehet a további kezelésről és az ellenőrzések gyakoriságáról dönteni.

A műtét a következőképpen történik: A műtéti terület fertőtlenítése és izolálása után jön az érzéstelenítés. Ez a páciens számára a műtét egyetlen kellemetlen, fájó pontja, amely csupán néhány másodpercig tart. Az érzéstelenítés azonnal hat a bőrben, így kezdődhet a szikével történő eltávolítás.

Az eltávolítás után az elváltozás nagyságától függően a sebet lehetőség szerint össze lehet varrni. A varratok behelyezése után vékony plasztikai csíkok kerülnek a sebre, hogy még szebb legyen a sebgyógyulás.

A műtét körülbelül 20 percet vesz igénybe.

További fontos tudnivalók

Fontos tudni, hogy nem igaz az a köztudatban élő felfogás, hogy anyajegyet eltávolítani tilos. Ennek éppen az ellenkezője igaz: az okozhat komoly problémát, ha későn vesszük észre a rosszindulatú anyajegyet!

Ezért javaslom, hogy figyeljen oda az anyajegyeire, bőrelváltozásaira – járjon megfelelő időközönként bőrgyógyászati szűrésre, hiszen hosszabb távon egészen biztosan megköszöni magának az odafigyelést.

Jelentkezzen konzultációra

Plasztikai beavatkozáson gondolkodik?

Hívjon fel a +36 30 374 9927 számon, vagy
kattintson az alábbi gombra és jelentkezzen egy konzultációra online!